zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtenaar Daan van Dalen te zien in bioscoopfilm 'De Confrontatie II'

1 september 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Daan van Dalen uit Dordrecht is te zien in de tweede bioscoopfilm 'De Confrontatie II' van Assenaar Brian op de Dijk. Deze tweede film heeft als thema pesten op middelbare scholen.Daan van Dalen speelt een van de pestkoppen, Tony.

Brian is verantwoordelijk voor zowel het verhaal als de productie en regie. De eerste bioscoopfilm met als titel 'De Confrontatie' ging juni 2015 succesvol in première en heeft daarna nog in 5 bioscopen door het land gedraaid.

Het verhaal gaat verder, hoofdrolspelers Joost & Thijmen komen in de puberteit en zo komt Joost voor vele keuzes te staan. Keuzes op gebied van vriendschap, liefde... en in zijn nieuwe klas komt pesten aan bod.

Wat moet hij doen? De gepeste jongen helpen, maar de kans lopen om zelf ook gepest te worden? Niets doen en het laten gebeuren? of is de drang om erbij te horen en mee te doen toch groter? en hoe staat het met de band met zijn tweelingbroer? en zijn beste vriend Niels? Ook zijn zijn adoptieouders gescheiden en staat hij er min of meer alleen voor. Hoe loopt dit af? Op zaterdag 16 september gaat de film groots in première in Pathé Cinemec in Utrecht. Na deze première zal de film een tour maken langs bioscopen en middelbare scholen.

VIPS TV, het mediabedrijf van Brian produceert de film en bestaat daarnaast in september ook nog eens vijf jaar. VIPS TV maakt naast films ook programma's, reportages, vlogs, videoclips en fotoshoots met BN'ers (waaronder Frans Bauer, André van Duin, K3, Marco Borsato) en talenten en produceert bedrijfs- promotiefilms. Bijzonder aan de filmprojecten is dat ze zonder budget tot stand gekomen zijn. Cast & Crew werkte vrijwillig mee, net als de locaties. Kosten die er wel waren, zoals catering, zijn voorzien door sponsoren.

Brian: "Ik heb zelf vroeger veel te maken gehad met pesten. Dit verhaal in de film is achteraf gezien toch een soort verwerking geweest, want pesten laat altijd een stempel achter. Schoolgenoten zeiden dat ik mijn passie en dromen toch nooit waar zou maken. Dit is dan wel mooi een statement om te laten zien dat je als je je dromen waar maakt en je door niets of niemand laat tegen houden, dat ze dan ook echt uitkomen! Ik ben enorm trots op het resultaat dat we met ons team bereikt hebben en ik kan niet wachten om de film aan iedereen te laten zien. Ik hoop dat het, ook al is het maar een beetje, helpt tegen het maatschappelijke probleem pesten."

Lees meer over:

film pesten
Deel dit bericht met je vrienden!