maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Herdenking broers de Witt druk bezocht

21 augustus 2017

DORDRECHT - Bij de herdenking van de vermoorde Dordtse broers Johan en Cornelis de Witt in 1672, waren heel wat mensen. De herdenking vond plaats op zondag 20 augustus om 12 uur, bij hun standbeeld op de Visbrug. Na een aantal toepraken werden er bloemen aan de voeten van het standbeeld gelegd.

Radiomaker Ben Corino besloot de herdenking te organiseren. In Den Haag wordt ook al stilgestaan op 20 augustus bij de twee zonen van Dordrecht, die begonnen op de Latijnse school in de stad. Daarom heet dat ook nu het Johan de Witt gymnasium.

De herdenking sluit ook aan bij de aandacht uit de stad voor de komst van een standbeeld voor Willem van Oranje, die verbonden is met de eerste vrije Statenvergadering op 19 juli 1572 in Dordrecht.  Volgens Ben Corino horen de broers De Witt - die van 1651 tot 1672 de machtigste mannen in het land waren, echt bij Dordt. De betekenis van de broers kwam ook veel in beeld in de film die ook recent op TV was rond admiraal Michiel de Ruyter.

Foto's: Wim van de Pol

Tot slot nog een mooie film over de gebroeders de Witt.

Lees meer over:

herdenking de witt
Deel dit bericht met je vrienden!