woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse een van de vijftien genomineerden uit Zuid-Holland voor Gouden Venus van Milo

31 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - DELA goededoelenfonds organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Vanaf 24 juli tot en met 15 september kan iedereen stemmen via www.goudenvenusvanmilo.nl.

Er komen vijftien genomineerden uit Zuid-Holland.

1. Merel Boogaard, Dordrecht
2. Pauline Gransier, Leiden
3. Amber Jansen van Galen, Naaldwijk
4. Wirin Jewlal, s-Gravenhage
5. Eveline Kamperman, Gouda
6. Maria van Nies, Rotterdam
7. Glenn Nugteren, Alblasserdam
8. John de Roode, Delft
9. Ute Schlicher, Leidschendam
10. Romy Slagboom, Leerdam
11. Jiska Stad-Ogier, Leiden
12. Sidney Tetelepta, Capelle aan den Ijssel
13. Sjenell Uslu, s-Gravenhage
14. Yvonne Visser, Gouda
15. Maurice Wiegman, Vlaardingen

De lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking is tot stand gekomen door een oproep via Facebook om kandidaten aan te melden. Op de site is per persoon terug te lezen waarom hij of zij genomineerd is. Op 30 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, de top 10 en de winnaar bekendmaken. De hele lijst is te zien via goudenvenusvanmilo.nl

Erkenning waardevolle rol
‘Iedereen wil van betekenis zijn, we willen er allemaal toe doen. Dat maakt dat je je gewaardeerd voelt en meetelt in onze samenleving’, aldus Edzo Doeve. Uit de lijst van 100 inspirerende mensen met een beperking blijkt dat er in Nederland veel goede voorbeelden zijn van mensen die echt iets betekenen voor anderen. Met deze onderscheiding wil DELA hen nog eens extra in het zonnetje zetten.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds € 10.000. Dit bedrag is bedoeld voor een goed doel waar de winnaar bij betrokken is.  Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk € 5.000 en € 2.500.

DELA goededoelenfonds
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Door iets goeds te doen voor een ander krijgt het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.

Deel dit bericht met je vrienden!