vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Visarend-event in de Biesbosch

26 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 9 september organiseert Staatsbosbeheer een speciale visarend dag in Nationaal park de Biesbosch. Dit jaar zijn er met succes 6 (!) jonge visarenden uitgevlogen in het gebied. Vorig jaar was de arend nog een broedvogel voor Nederland.

Tijdens deze dag kunnen bezoekers mee op excursies met de boswachters van Staatsbosbeheer in de Biesbosch. September is traditioneel de beste tijd van het jaar om veel roofvogels in het gebied te zien. Naast de 10 reeds aanwezige visarenden, komen er ook diverse doortrekkers naar de rivierdelta van het Nationaal park. Dat zijn bijvoorbeeld visarenden die broeden in Scandinavië en Duitsland.

Het is op 9 september  zowel mogelijk om de Noordwaard te bezoeken als het visrijke westelijke deel van het gebied. Er zijn de gehele dag activiteiten op en rondom het Biesboschmuseumeiland. Voor de excursies is boeken verplicht.

Dit jaar zullen alle activiteiten zullen plaats vinden met elektrisch aangedreven vervoersmiddelen. De vaartochten zijn met een kleinschalige duurzame fluisterboot en de tochten over land met een elektrisch treintje.

Boeken kan via http://staatsbosbeheer.nl/biesboschevent

Lees meer over:

biesbosch visarenden
Deel dit bericht met je vrienden!