woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Overlijden van grondlegger de Hoop Jac. (Koos) Hogeweg haalt twee landelijke kranten

22 juli 2017

DORDRECHT – Het overlijden donderdag 20 juli van de grondlegger van de Hoop, Jac (Koos) Hogeweg heeft twee landelijke dagbladen gehaald. Het Reformatorisch Dagblad (RD) en het Nederlands Dagblad (ND). Het RD wijst naast zijn werk voor de werk tussen 1975 en 2011 ook op zijn rol als voorzitter van veel organisaties. Bij het ND staat  zijn betrokkenheid bij de Hooop voorop en wordt nog vermeld dat zijn dochter en journalist Margriet Hogeweg een boek over haar vader heeft geschreven.

Daarnaast meldt AD De Dordtenaar het overlijden uitgebreid op de eigen website en beknopter op de voorpagina van het regio-katern. RTV Dordrecht en Dordrecht.net brengen het overlijden op de eigen website.
Het CDA Dordrecht heeft net als de Hoop  een overlijdensadvertentie geplaatst in AD De Dordtenaar. Hogeweg was van 1974 tot 1994 raadslid en maakt volgens het CDA voor Dordrecht en Dordtenaren het verschil.

Hogeweg, die 86 jaar werd, zal na een dienst woensdag 26 juli in zijn Andreaskerk in besloten familiekring worden begraven.

Zie ook:

Lees meer over:

Jac Hogeweg Stichting De Hoop
Deel dit bericht met je vrienden!