woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Palm Parkies: gezellig, maar wel wennen

11 juli 2017

DORDRECHT - De maandagavondconcerten van Palm Parkies zijn weer begonnen. De komende zes maandagen kunnen liefhebbers terecht in het Wantijpark om van de vakantie en de diverse muzikanten te genieten. Gisteren had misschien nog niet iedereen door dat het feest begonnen is. Of ze waren afgeschrikt door de hekken eromheen en het feit dat je er niet meer kunt barbecueën of picknicken. Het was in ieder geval nog niet zo druk. Gezellig was het weer wel en de vertrouwde gemoedelijke sfeer was er ook, maar er miste iets..

De beveiligers bij het hek zijn aardig. Dat scheelt een jas, want je komt wel voor de ontspanning. Drank of eten meenemen, naar het schijnt net als vorig jaar, is er niet meer bij. Dat merk je direct aan de sfeer. Er wordt niet meer gepicknickt of gebarbecued. Ook gezinnen zijn massaal afwezig. De mensen die er zijn, veelal jongeren, zijn relaxt en staan of zitten te genieten van Pater Moeskroen. Die maken het wel heel bont, met een sinterklaasliedje en hun folkachtige feestmuziek. Dat is lachen geblazen. Achterin spelen kinderen en enkele tieners op de speelvoorzieningen.

Even schrikken
Bij de bar is het even schrikken. Een Parkieskaart kost éénmalig € 1,30 en een biertje € 2,60. Natuurlijk is het te begrijpen dat de organisatie uit de kosten moet komen. Maar veel mensen kunnen dit niet betalen en die komen nu niet meer, terwijl ze hier eerst een uitje hadden in de zomervakantie. Misschien toch maar weer wat subsidie geven aan het festival, dan kunnen de hekken weg en de barbecues terugkomen.

Net als andere jaren blijven veel mensen hangen na het optreden. Dat schept een gezellig sfeertje in het donker, met her en der wat lampen. Rond 23.15 uur gaan de meesten richting huis, of nog elders doorfeesten.

Lees meer over:

Palm Parkies Pater Moeskroen
Deel dit bericht met je vrienden!