vrijdag 23 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Strandjes schoongemaakt en nieuwe bankjes geplaatst bij de Biesbosch

10 juli 2017

DORDRECHT - Met een gift uit het Beleef & Geef Biesboschfonds zijn strandjes schoongemaakt en bankjes geplaatst in de Biesbosch. Ondernemers kozen zelf de goede doelen uit en zamelden hiervoor geld in bij hun gasten. Het Biesbosch Streekfonds verdubbelde het bedrag, zodat in totaal € 4500 beschikbaar was.

Schone strandjes
De strandjes in de Aakvlaai zijn erg geliefd bij bootbezitters uit de Biesboschgemeenten Werkendam, Dordrecht en Drimmelen. Door plantengroei raken de strandjes overwoekerd. De afgelopen weken hebben medewerkers van Staatsbosbeheer alle vier de strandjes gefreesd en gezeefd, waarna de plantentroep afgevoerd is. Het strandje dat het slechtst eraan toe is, Krommolle, wordt in juli nog van een nieuwe laag zand voorzien. Als er volgend jaar voldoende geld beschikbaar is, is het volgende strandje aan de beurt.

Nieuwe bankjes
Langs veel gebruikte wandelpaden in de Biesbosch worden in totaal zes bankjes geplaatst. Ze staan op mooie plekjes, waar wandelaars even kunnen uitrusten en van het uitzicht kunnen genieten. Er zijn al nieuwe bankjes geplaatst langs de Kikvorschkil in de Helpolder, bij de opstapplaats van Pontje Grienduil bij de Ottersluis, op polder Turfzakken en op polder Lepelaar (Zuiderklip). Ook op de Toontjesplaat en op het Biesbosch MuseumEiland komen nog nieuwe bankjes.

Beleef & Geef Fonds
Het Beleef & Geef Biesbosch Fonds is opgericht door toeristisch-recreatieve ondernemers om de
recreatieve voorzieningen in de Biesbosch op peil te houden. De ondernemers vragen hun gasten om een bijdrage, bijvoorbeeld door de verkoop van knuffelbevers en Biesboschfolders, of door een gift naast de kosten voor een groepsexcursie. In 2016 werd het Beleef & Geef Biesbosch Fonds ondergebracht bij het Biesbosch Streekfonds.

Deel dit bericht met je vrienden!