vrijdag 30 juli 2021

Alles over Dordrecht

Nieuw Kinderboek 'Brandee het Brandweermeisje' met illustraties van Dordtse Martine Brand

7 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De in Dordrecht geboren illustrator Martine Brand heeft de illustraties verzorgd voor het nieuwe kinderboekje 'Brandee het brandweermeisje.' Dit boekje wordt op 6 Oktober aanstaande tijdens het Brandweer Congres in De Efteling gepresenteerd.

Het boekje 'Brandee het brandweermeisje' is geschreven door auteur en zelf ook brandweerofficier Sharon Wünsch, met prachtige illustraties van Martine Brand.

Brandee het Brandweermeisje
Brandee het brandweermeisje beleeft tal van avonturen in haar poging om, net als haar broer, bij de jeugdbrandweer te komen. Ontdek ZELF waar ze samen met haar beste vriendin Jet naar op zoek gaat, terwijl ze haar spreekbeurt over de brandweer voorbereidt…

Sharon Wünsch de auteur is al veertien jaar werkzaam als brandweerofficier. Ze was onder andere pelotonscommandant bij de Poldercrash in 2009 (Het neerstorten van een toestel van Turkish Airlines op 25 februari 2009 nabij Schiphol).

Tijdens het brandweercongres in de Efteling op 6 oktober wordt 'Brandee het brandweermeisje' gepresenteerd. Illustratrice Martine Brand, eerder onder andere werkzaam voor de Efteling en Walt Disney, illustreert ook voor fashion labels als Chanel Junior, Dior Bambini, Giorgio Armani Junior en Vogue Bambini. Zie ook: www.brandee-het-brandweermeisje.nl

Bron Illustraties: Martine Brand.

Deel dit bericht met je vrienden!