maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

200 buren van Kunstmin te gast tijdens geslaagd eerste wijkontbijt

4 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 1 juli hebben tweehonderd bewoners uit de wijk Noordflank ontbeten op het toneel van de Grote Zaal tijdens het wijkontbijt. Kunstmin organiseerde dit voor de eerste keer. De buren uit de directe omgeving van Kunstmin, van diverse culturen en van alle leeftijden (de jongste van 6 jaar en de oudste bezoeker was 84 jaar) namen plaats aan lange, gedekte ontbijttafels op het podium van de Grote Zaal. De zaal vormde het decor. Centraal stond het elkaar ontmoeten tijdens een gezamenlijk ontbijt. Bewoners vertelden hun levensverhaal, droegen gedichten voor, vertoonden filmportretten en maakten muziek. Theatermaker Marjolijn Meijers presenteerde dit feestelijke wijkontbijt.  

Schouwburg Kunstmin ontwikkelt programma’s met de stad, voor en door de stad.  Om nog meer verbinding te krijgen met de buurten rondom de schouwburg, organiseerde Kunstmin dit Wijkontbijt met Wijkverhalen met en voor de bewoners uit de wijk Noordflank.

Het zeer geslaagde wijkontbijt werd in de afgelopen maanden intensief voorbereid. Via actieve bewonersgroepen en opbouwwerkers uit de wijk kwam Kunstmin persoonlijk in contact met buurtbewoners. Samen met actieve bewoners kwam het programma tot stand.

Lees meer over:

energiehuis buren kunstmin
Deel dit bericht met je vrienden!