woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Deze week twee bijzondere premières bij The Movies: Retour en Bourgogne & Scorsese

3 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Na lange tijd is er weer eens te genieten van een “wijnfilm”. De Franse film Retour en Bourgogne is een licht drama over twee broers en een zus die noodgedwongen de wijngaard van hun vader moeten overnemen als hij ernstig ziek blijkt. Maar is dat wel de keuze die ze met hun eigen leven willen maken? Daarnaast is het een liefdevol portret van de passie, het ambacht en de cultuur  die horen bij wijn. Prachtig verfilmd in 4 seizoenen.

Op vr 7/7 om 19.15 u. wordt de filmvertoning gevolgd door een heuse proeverij van Bourgogne-wijnen, verzorgd door Frank Kila van het Dordtse Wijnhuis No 167.

Verder start deze week het retrospectief van de drie beste films van Martin Scorsese, één van Amerika’s meest invloedrijke filmmakers. Taxi Driver (1976) is de legendarische wraakfilm met Robert De Niro in de hoofdrol van Travis Bickle. Zijn missie om de straten van New York te reinigen van drugs en gespuis ontaardt in een obsessie, waarin hij volledig door draait. De komende weken volgen ook Raging Bull (1980) en Goodfellas (1990).

Lees meer over:

films movies cinema
Deel dit bericht met je vrienden!