woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Muzikale goede doelen entertainer Ray 'Swing' van Wingerden te gast bij Studio De Witt

1 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 1 juli was Raymond van Wingerden in de Dordtse muziekscene beter bekend als Swing(ie) Peter van der Velden de hoofdgast bij Studio De Witt. Beweeglijk, kleurrijk, dynamisch, onorthodox, muzikaal, initiatiefnemer en organisator voor activiteiten voor geode doelen. Het zijn classificaties die op hem van toepassing zijn. Al in het begin van deze eeuw organiseert hij samen met Roel Verbruggen als  DJ duo van ‘Samball’ muziek en vermaak bij evenementen als Big Rivers en de Marathon van Rotterdam. Daarnaast zet hij zich in voor goede doelen. Als een van de eersten introduceerde Samball de muziek pop quiz in Dordrecht.

Het waren avonden met een competitie element. In diverse Dordtse horeca gelegenheden  speelde dit zich af en de opbrengstvan deze Quiz ging naar een goed doel. Buiten deze succesvolle avonden die opgeluisterd werden met komische quizacts op het wittedoek hield Swingie zich ook bezig met optredens in een oer Dordtse Band Arie Smit in de rol van leadzanger. Optredens tijdens Big Rivers en buiten Dordrecht gaven hem en de band een zekere bekendheid. Ook presenteerde hij in het verleden  het programma Dordt Rocks bij RTV Dordrecht. In deze uitzending gaat presentator Ben Corino zaterdag bij Studio De Witt het gesprekmet hem aan, luisteren en praten zij ook over de door Swing ingebrachte muziek keuzes voor deze uitzending. (Foto hieronder: Wim van de Pol)

In het tweede uur was er aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week in Dordrecht en de Drechtsteden. Onder andere voor de de Dordtse politiek die zich met een aantal kwesties bezig hield zoals de aanleg van de Dordtse Kil 4 en de kadernota maar ook over de motie ‘Sporten doe je samen’ van vertrekkend raadslid Groeneweg. Afgelopen donderdag vond er in het gebouwencomplex van het Refajaziekenhuis een anti-terreur oefeningplaats. Voor RTV Dordrecht was cameraman Fokke van der Straaten hierbij aanwezig. Hoewel het een simulatie oefening was viel er een heus slachtoffer in de persoon van van der Straaten die gewond raaktte door oefen flits granaat. In de uitzending komt hij zijn relaas doen

In de studio ontvingen wij ook de Kunstenaar en markant mens Jan de Smit die aanstaande zondag bij DOOR zijn laatste expositie zal houden. De Smit is als gevolg van kanker in de laatste fase van zijn leven en verblijft in een Hospice. Met hem praten wij oa over zijn laatste expositie.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Peter M van der Linden

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

De foto boven dit artikel is met toestemming beschikbaar voor publicatie.

Foto hiernaast: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!