donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Lagere lasten voor Dordtse hondenbaasjes

30 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Goed nieuws voor de Dordtse hondenbaasjes. Gisteravond heeft de gemeenteraad bijna unaniem ingestemd met de VVD motie (zie bijlage) om een rem te zetten op de hondenbelasting en deze het komend jaar fors te gaan verlagen. "Dat werd ook hoog tijd, want nu behoort het tarief met ruim 108 euro nog tot een van de hoogste van Nederland", aldus raadslid Maarten Burggraaf. VVD Dordrecht verwacht dat het tarief met 1/5e, dus ruim 20 euro omlaag kan gaan in 2018. Tegelijkertijd zullen de voorzieningen rondom honden uitlaatgebieden, zoals voldoende afvalbakken om poepzakjes in kwijt te kunnen, ook worden uitgebreid.

Door een hoger aantal geregistreerde honden dan eerder begroot, liggen de totale inkomsten hoger waardoor het tarief voor de hondenbelasting omlaag kan. Als de VVD hier niet scherp op was geweest, hadden de hondeneigenaren ook extra mee moeten gaan betalen aan de algemene voorzieningen in de stad. Dan hadden hondenbaasjes meer betaald aan bijvoorbeeld de musea in de stad dan hun buren met poezen in huis. Gelukkig is die scheve verhouding nu voorkomen. Burggraaf: "VVD Dordrecht heeft wederom concreet resultaat geboekt naar lagere lasten voor de bewoners."

Deel dit bericht met je vrienden!