zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Elke week een psalm centraal in middagbed in Grote Kerk Dordrecht

29 juni 2017

DORDRECHT - Psalmen staan centraal bij de nieuwe opzet van het middaggebed. Dat is elke woensdag vanaf half een zo in de Grote Kerk van Dordrecht tot eind september.

Ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk las gisteren psalm 145 voor en op 5 juli volgt zijn collega van de Zuidhovenkerk GertJan Vogel met psalm 146.

Ds. Paul Wansink van de Grote kerk wil graag de basis onder het meditatieve moment midden op de dag en midden in de week verbreden. Zijn collega's Vogel en De Zeeuw werken voor de eerste keer mee.

Tussen de twintig en dertig mensen volgen traditioneel het middaggebed in de zomermaanden tijdens de openstelling van de kerk.

Gisteren waren er ruim zestig kerkgangers. Een schoolklas van het Develsteincollege uit Zwijndrecht had het middaggebed opgenomen in een bezoek aan het beeldbepalende monument van Dordrecht.  Ze kregen voor en na het gebed nog enkele koralen op orgel en viool wat het geheel nog meer een moment van bezinning maakte. 

Ds. De Zeeuw noemde psalm 145 een psalm met woorden om in het leven aan te denken en als woorden voor onder weg.

Rooster voorgangers

De rooster tot en met woensdag 27 september met voorgangers uit de kring van de PKN, christelijk geformeerd, oud-katholiek, Luthers, Waalse kerk en Rooms Katholiek.  De Oud-Katholieke kerk kondigt het middaggebed ook uitgebreid op de eigen website aan, maar in het verleden was ook hun pastoor Klaas-Jan Homan een grote stimulator van deze viering.  De voorganger van de Grote Kerk wil naar de toekomst toe een middaggebed meer bekendheid geven in de stad en bij bezoekers van Dordrecht.

5 juli - Vogel - Psalm 146
12 juli - den Dekker Psalm 147
19 juli - Smilde Psalm 148
26 juli - de Wandeler Psalm 149
2 aug - den Dekker Psalm 150
9 aug. - Vogel Psalm 1
16 aug. - Wansink - Psalm 2
23 aug. - De Zeeuw/v Voorst Psalm 3
30 aug. - Smilde Psalm 4
6 sept. - RK - Psalm 5
13 sept. - de Wandeler Psalm 6
20 sept. - van der steen - Psalm 7
27 sept. - Wansink Psalm 8

Lees meer over:

psalm middaggebed
Deel dit bericht met je vrienden!