vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Jong Jubal viert haar 85-jarig Jubileum

29 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / ZWINDRECHT - ‘De aanwas van nieuwe leden is zo groot, dat  het bestuur op 16 juni 1931 besluit om te beginnen met Jong Jubal. Een andere reden om Jong Jubal op te richten is het grote leeftijdsverschil dat is ontstaan. Op 24 september bekrachtigd de ledenvergadering dit besluit. Na de eerste bekendmaking melden zich  in ‘no time’ vijftig jongens aan in de leeftijd van 9 tot 14 jaar. Op Koninginnedag 1933 verschijnt het jong korps voor het eerst onder leiding van Juballer Daaf Breemer.’ (citaat-Eeuwig Oranje)

Jong Jubal bestaat in september al 85 jaar en het jeugdkorps is absoluut nog alive and kicking. Uiteraard gaat Jong Jubal met haar tijd mee. De fluitjes die vroeger bespeeld werden zie je hier niet neer. Er wordt gemusiceerd op mooie glimmende bes-trompetten, de schuintamboers zijn al lang geleden vervangen voor supercoole lichtgewicht snares. Een muzikaal frontensemble werkt met de meest moderne snufjes op gebied van keyboards. Met de Xylosynths kunnen zo goed als  alle geluiden die mogelijk zijn geproduceerd worden. Geen majorettes, maar een colorguard bestaande uit ruim 16 jongens en meiden die middels moderne dans allerlei ingewikkelde capriolen uithalen met hun equipment.

Stoere uniformen, up-to-date muziek, gave optredens, snelle shows, kortom een super hobby!
En ja, met trots kunnen we zeggen dat deze hobby springlevend is! Jonge kinderen worden opgeleid bij de gratis Music-kids waarna ze doorstromen naar het juniorenkorps. 16-jarigen kunnen op hun beurt weer doorstromen naar Jubal.

Op zaterdag 1 juli vieren we samen met 3 andere junioren muziekkorpsen onze verjaardag: Jong Holland Junioren uit Zwijndrecht, Jong Beatrix uit Hilversum en Johan Friso uit Middelburg. We zullen in de ochtend met 200 kinderen een arrangement van ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars instuderen. ’s Middags zal het repetitieveld omgetoverd worden naar een sport en spelterrein waar alle kinderen in teams een vriendschappelijke strijd met elkaar aan gaan in allerlei spelactiviteiten.
Wil je een kijkje nemen? Dat kan…

Zaterdag 1 juli
Rijkswaterstaat- van Leeuwenhoekweg 20 Dordrecht.
10:00 – 12:00 uur: muzikale repetitie door de 4 muziekkorpsen.
12:00 uur: show 2017 ‘Sensei’ Jong Jubal.
12:15 uur: gezamenlijk spelen van ’Uptown Funk’ van Bruno Mars.
Het sport- en spelprogramma zal ’s middags tot ca. half vijf duren. Wil je meer informatie over Jong Jubal? Mail naar jongjubal@jubal.org.

(Bron: www.beeldbank.regionaalarchiefdordrecht.nl)

Lees meer over:

junioren muziekkorps jeugdkorps
Deel dit bericht met je vrienden!