Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Haringparty goed voor 10.000 euro voor Stichting Leergeld

26 juni 2017

DORDRECHT - Ondanks een klein spatje regen, beleefden ruim 600 aanwezigen gisteravond een ouderwets gezellige Haringparty Dordrecht. De haringen gleden soepel naar binnen en menigeen had zich uitgesloofd op het Italiaanse tintje. Belangrijker was echter dat de Lions Dordrecht MM, de 10.000 euro opbrengst van het evenement aan de Stichting Leergeld Drechtsteden kon overhandigen.

Volgens mede-organisator Koos van Veen waren de haringen dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit. “En ook geweldig schoongemaakt door Koman’s Vishandel.” De party werd geopend door wethouder Peter Heijkoop en de introductie van een thema (Italië) bleek aan te slaan. Veel bezoekers hadden zich stijlvol gekleed met een ‘touch of Italy’. Ongetwijfeld was het jurerend oog van Willem ‘mijnheer’ Reimers daar mede debet aan. Hij reikte de prijzen uit voor de beste geklede man, vrouw en koppel.  

Over de Stichting Leergeld Drechtsteden
Dit jaar steunt de Haringparty Dordrecht de Stichting Leergeld Drechtsteden. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. De Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Zij biedt hen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten en creëert hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Over Lions Dordrecht MM
Lionsclub Dordrecht MM is de jongste van de drie Dordtse Lions verenigingen. Opgericht in 2001, is de doelstelling van de gemengde club enerzijds om een bijdrage te leveren aan de lokale en nationale gemeenschap. Anderzijds zijn sociale ontplooiing, horizonverbreding, vriendschap en gezelligheid de uitgangspunten.Foto's:
Boven. Dorine Oudhof, voorzitter van Lions Dordrecht MM, overhandigt een cheque voor 10.000 euro aan Jan Verstraate, voorzitter van de Stichting Leergeld Drechtsteden
Onder. In de Italiaanse boot van Elio en Sirio Barone kon een rondvaart gemaakt worden.

Deel dit bericht met je vrienden!