dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Voetstappen markeren route naar voetgangersdoorgang Krispijntunnel

26 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De bewegwijzering naar de voetgangerstunnel van de Krispijntunnel is verbeterd. Om de routes aan te geven zijn verwijsborden en tegels met voetstap-symbolen geplaatst. Dit moet ertoe leiden dat minder voetgangers door de fietstunnels lopen. Dat levert namelijk gevaarlijke situaties op. Wethouder Rik van der Linden zette zijn voetafdruk op de laatste 'voetstap-tegel'.

De afgelopen jaren ontving de gemeente klachten over het feit dat voetgangers door de fietstunnels van de Krispijntunnel lopen. Dit is onveilig, omdat fietsers met hoge snelheid de tunnel in rijden. Door tegenlicht worden de voetgangers niet of te laat gezien.
Tegelijkertijd was het voor voetgangers niet altijd duidelijk hoe zij bij de voetgangerstunnel moesten komen. Daarom is de verwijzing naar de voetgangerstunnel nu uitgebreid en verbeterd.

Aandacht
Onder meer raadslid Glen Nederhof (Beter voor Dordt) en enkele actieve bewoners hebben aandacht gevraagd voor de bewegwijzering. Zij zijn ook betrokken bij de uitvoering. De borden en tegels liggen aan zowel de centrumzijde als de Krispijnzijde van de tunnel.
De afdeling Handhaving is betrokken bij de plannen en gaat extra aandacht aan schenken aan het lopen door de fietstunnels.

Deel dit bericht met je vrienden!