zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Handbalvereniging M.O.K. viert 50-jarig bestaan

24 juni 2017

DORDRECHT - Dit jaar bestaat handbalvereniging M.O.K. aan het Halmaheiraplein 10, maar liefst 50 jaar. Om dit te vieren was er op 24 juni een groot feest.

Ze hebben wel wat pech. De hele week is het mooi weer, maar vandaag wordt het handballen in de regen tijdens het jubileumtoernooi. Om 14.00 uur is het nog niet zo druk in de versierde kantine van M.O.K. Maar al snel stromen de spelers en bezoekers binnen. De kinderen krijgen een ballon, die ze later op kunnen laten stijgen.

Even later wordt iedereen naar buiten geroepen. Er volgen een paar korte toespraken. Wethouder Rinette Reynvaan feliciteert de club. “Handbal maakt een mooie ontwikkeling door”, vertelt ze. “Het staat weer op de kaart.” Ze haalt de tweede plaats aan die het dameshandbalteam van Nederland vorig jaar haalde tijdens het Europees kampioenschap. “Alle mensen in dat team begonnen net als jullie.” Ze wenst de aanwezigen een prettige dag met veel succes in de sport. Hierna krijgt een oud bestuurslid een groot schilderij van het dames handbalteam.

Dan gaan de ballonnen de lucht in. De kinderen verzamelen zich en laten tegelijk de ballonnen los. Ze kunnen er een handbal mee winnen. ’s Middags volgen de wedstrijden met kinderen tegen de ouders, is er een buffet en kan er tot laat in de avond gedanst worden met muziek van een DJ.

Handbalvereniging M.O.K. is de enige vereniging in Dordrecht waar je handbal in competitieverband kunt spelen. Dat is niet alleen bedoeld om te winnen, maar de gezelligheid is hier even belangrijk. “Wij staan voor een vereniging die aanvoelt als een familie en waarbij iedereen welkom is”, aldus de club. Er wordt dan ook niet alleen gehandbald. De afgelopen tijd werd er samen oud en nieuw gevierd, was er een bingo, werd aan de avondvierdaagse meegedaan en vond er een slaapfeestje met dropping plaats. Geïnteresseerden kunnen vier keer gratis meetrainen, waarna besloten kan worden of je lid wil worden van de vereniging. Is te lezen op de website van de vereniging.

Deel dit bericht met je vrienden!