vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

D66-Kamerfractie wil betere treinverbinding Dordrecht

23 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten wil dat treinreizigers van en naar Dordrecht een betere treinverbinding krijgen. Sinds de nieuwe dienstregeling van eind 2016, is station Dordrecht een stuk slechter bereikbaar. Er zijn minder intercity’s die Dordrecht aandoen en veel treinen sluiten niet op elkaar aan, waardoor reizigers nu een stuk langer onderweg zijn richting Noord-Brabant en de Randstad. Op aandringen van D66 onderzoekt staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) met de NS hoe de treinverbinding kan worden verbeterd.

Comfortabele reis
Tweede Kamerlid Jetten wil dat de NS kijkt wat er beter kan voor de duizenden forenzen uit de regio Dordrecht. “D66 wil een snelle en comfortabele reis van deur tot deur. Reizigers van en naar Dordrecht hebben door minder intercity’s en de slechte aansluiting met de sprinters naar bijvoorbeeld Breda een fors langere reistijd. Wij willen dat de NS zorgt voor betere reistijden.”

Betere aansluiting
De Dordtse D66-fractie is blij met de steun uit de Tweede Kamer. D66 Dordrecht-raadslid Paul Tiebosch: “We zijn blij dat D66-Kamerlid Rob Jetten zich hard maakt voor de bereikbaarheid per trein van Dordrecht. Voor reizigers van en naar Dordrecht is er met het ingaan van de nieuwe dienstregeling een forse verslechtering gekomen in de reistijden en reismogelijkheden. Dit komt met name door het verlies van de doorgaande intercity naar de steden in Brabant. Maar ook reizigers op de MerwedeLingelijn richting Rotterdam ervaren een forse toename van hun reistijd. Wij willen dat staatssecretaris Dijksma in haar gesprekken met de NS ervoor zorgt dat de situatie voor reizigers een stuk verbetert.”

Deel dit bericht met je vrienden!