zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Vanochtend twee incidenten in de Drechttunnel

23 juni 2017

DORDRECHT - Vannacht was de politie ter plaatse bij een geschaarde aanhangwagen in de Drechttunnel. Op de aanhanger stond de auto welke op z'n kop lag. Gelukkig waren geen gewonden. Wel waren twee auto's zwaar beschadigd, er was een kapotte aanhangwagen en de inzittenden waren erg geschrokken. De politie raadt aan om voor er met een aanhanger de weg op wordt gegaan, goed te kijken op de kentekenbewijzen, hoeveel het trekkende voertuig mag trekken in combinatie met de beladen aanhangwagen. Op de site www.rdw.nl is hier meer informatie over te vinden.

Later op de ochtend was er wederom een incident in de Drechttunnel. Om de hulpdiensten hun werk te laten doen werd de tunnel korte tijd afgesloten.
Aan de medeweggebruikers die toen nog in de tunnel waren geeft de politie complimenten. “Er werd zeer goed gereageerd”, aldus de politie, die een aantal tips meegeeft hoe te reageren bij een incident in een tunnel:
- blijf kalm
- waarschuw de hulpdiensten
- zet de noodverlichting aan
- houd de gordel om, zolang u uw voertuig niet hebt verlaten
- maak ruimte
- luister naar de omroepinstallatie in de tunnel
- kijk bij het uitstappen naar het nog naderende verkeer
- gebruik bij het verlaten van de tunnel (alleen als dat nodig is) de daarvoor bestemde paden / vluchtroutes
- laat uw auto geopend achter met de sleutels in het contact.
- uit de tunnel. Blijf dan in de buurt en wacht op de hulpdiensten. Zij zullen uw gegevens registreren en zo nodig de juiste hulp verlenen.

Lees meer over:

incidenten drechttunnel
Deel dit bericht met je vrienden!