vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Ook inspectie in havens Dordrecht naar duw- en sleepvaartschepen

23 juni 2017

DORDRECHT - Ook de Dordtse havens kunnen een inspectie verwachten. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam en de Zeehavenpolitie Rotterdam maken dit bekend. De instanties gaan de komende maanden duw- en sleepvaartschepen in de havens controleren. De inspecties vinden plaats in onder meer Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk, IJmuiden, Vlissingen en Dordrecht.

De haven in Dordrecht is een onderdeel van seaport Rotterdam.
De diensten gaan schippers bijvoorbeeld controleren op de registratie van de arbeids- en rusttijden en de bemanningssterkte. Ook worden de grootste risico’s en eventuele patronen in overtredingen geïnventariseerd. Met deze informatie kunnen de diensten hun toezicht aanscherpen en gericht actie ondernemen, daar waar de risico’s het grootst zijn en de veiligheid het meest wordt vergroot.

Pontons
De duw- en sleepvaart houdt zich onder meer bezig met het verplaatsen van drijvende objecten over het water, zoals andere schepen, vrachtduwbakken of pontons. Deze scheepstypen zijn zowel binnen als buiten havens actief.

Lees meer over:

haven in spectie
Deel dit bericht met je vrienden!