zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Summerschool voor meisjes: 'Haven én techniek'

23 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Voor nieuwsgierige meisjes, deze zomer in de regio Drechtsteden. Meisjes en techniek zijn nog altijd geen vanzelfsprekende combinatie, terwijl er veel interessant werk is in de maritieme sector. Deze zomervakantie organiseert het Da Vinci College in samenwerking met het Scheepvaart en
Transport College uit Rotterdam en met hulp van CIV Maritieme Techniek de eerste editie van
‘Summerschool’ voor powergirls.

Meisjes uit groep 7/8 welke woonachtig zijn in de Drechtsteden en ontdekkend, onderzoekend en super nieuwsgierig zijn om deze zomer op ontdekkingsreis te gaan, zijn van harte welkom om gratis deel te nemen aan de Summerschool.

De Summerschool duurt van maandagochtend tot vrijdagmiddag en wordt voor de regio Drechtsteden
georganiseerd op 31 juli t/m 4 augustus (week 31) , 7 t/m 11 augustus (week 32) en 14 t/m 18 augustus
(week 33). De meisjes gaan aan boord van een echt schip en varen door de Rotterdamse havens en over de rivieren van Dordrecht. Samen met andere meiden gaan ze op bezoek bij allerlei bedrijven, musea bekijken, maar vooral ook veel zelf doen en ontdekken. De Summerschool laat meisjes de onontdekte wereld van haven en techniek van dichtbij beleven.

De Prinses Beatrix (53 m) is het schip waar ze een week lang op eten, drinken en slapen. Onder begeleiding van ervaren bemanningsleden gaan ze op het schip aan de slag als echte matrozen en leren knopen, afmeren, ankeren, navigeren en manoeuvreren. Daarnaast zullen de meisjes onder andere op één van de Summerschool dagen ook de Duurzaamheids-fabriek in Dordrecht bezoeken.

Hier gaan ze aan de slag met 3D printen en programmeren en mogen daarna, onder begeleiding van een docent van het Da Vinci College, in de Duurzaamheidsfabriek de lasrobot bedienen.
 
Aanmelden
Voor wie er interesse heeft om deel te nemen aan de Summerschool en benieuwd is naar al het (o.a.
technische) werk wat zich in de haven en op het water afspeelt èn deze zomer nog een week de tijd
heeft, kan zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Stuur hiervoor een e-mail naar: aanmelden@summerschool2017.eu met naam, school, woonplaats en telefoonnummer. De organisatie zal dan contact opnemen. Deelname aan de Summerschool is GRATIS. Let op: week 33 is bijna vol. In week 31 en 32 is nog voldoende plek voor kinderen uit de regio Drechtsteden, maar de inschrijvingen lopen binnen en vol is vol.

Voor algemene informatie zie facebook.com/summerschool2017.eu of stuur een e-mail naar:
info@summerschool2017.eu. De Summerschool wordt mogelijk gemaakt door het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritieme Techniek.

Deel dit bericht met je vrienden!