dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Unieke kans: 'Stel nu via Kunstmin je vragen aan de Britse rockband 10cc'

21 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Britse Rockband 10cc komt op donderdag 15 maart 2018 naar Schouwburg Kunstmin.

Kunstmin biedt fans de unieke kans om tot vrijdag 23 juni via de Kunstmin Facebook pagina vragen te stellen aan deze populaire Britpop band. Typ onder de Facebook post op de tijdlijn je vraag of lees het nieuwsbericht op de site van Kunstmin. 10cc maakt  een videoverslag waarin ze alle vragen beantwoorden. Deze video deelt Kunstmin vervolgens op Facebook en op de voorstellingspagina op de website.

10cc scoorde als één van de meest invloedrijke groepen uit de geschiedenis van de popmuziek in de jaren '70 en '80 vele grote hits, zoals The Wall Street Shuffle, Dreadlock Holiday, Donna en I'm Not In Love. Ook in de huidige lijsten met de grootste hits aller tijden zijn deze songs niet te missen.

De band uit Stockport (bij Manchester) heeft nadrukkelijk haar stempel op de geschiedenis van de popmuziek gezet. De band ging in 1983 uit elkaar en kwam in 1991 weer bij elkaar om twee albums te maken. Bandleider en mede-oprichter Graham Gouldman stelde als songwriter en bassist in 1999 een nieuwe line-up samen, met onder anderen Rick Fenn en Paul Burgess, die in de jaren '70 ook al in 10cc speelden.

Meer informatie en kaartverkoop Facebook en op www.kunstmin.nl

Deel dit bericht met je vrienden!