donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Het Parkhuis Erkend Mantelzorgvriendelijk

20 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Stichting Werk&Mantelzorg heeft maandag (19 juni jl.) het Parkhuis officieel erkend als mantelzorgervriendelijke organisatie. Daarmee is het Parkhuis één van de eerste organisaties in Dordrecht die het erkenningsbordje ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uit handen van wethouder Lambrechts heeft ontvangen. Criteria om deze erkenning te verdienen, zijn bijvoorbeeld flexibele werktijden, tijdelijk minder werken, zorgtaken regelen onder werktijd en de mogelijkheid krijgen om
het werk onverwachts te onderbreken.

Bestuurder Paul van Gennip: ”Binnen het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid heeft ondersteuning van mantelzorgers een belangrijke plaats ingenomen. Ondersteuning om mantelzorgers handvatten te bieden om naast hun mantelzorgtaken ook hun eigen leven te leiden en hun werk te kunnen blijven doen. Door in gesprek te gaan met medewerkers die tevens mantelzorger zijn, en met hun collega’s, hebben we een beeld kunnen vormen waar deze medewerkers behoefte aan hebben en wat we hierin als werkgever kunnen bieden, bijvoorbeeld flexibele werktijden of deels thuiswerken. Dat we nu erkend zijn als mantelzorgvriendelijke organisatie, is een mooie opsteker. Een opsteker waarmee we hopelijk ook andere organisaties inspireren om het thema werk en mantelzorg bespreekbaar te maken.”

Erkenning
Stichting Werk&Mantelzorg kan organisaties die de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maken voor hun werknemers, erkennen als mantelzorgvriendelijke organisatie. Organisaties die het thema werk en mantelzorg bespreekbaar maken, hun medewerkers wijzen op de wettelijke verlofregelingen en flexibele werkoplossingen en maatwerk bieden, komen ervoor in aanmerking. Organisaties kunnen zichzelf hiervoor aanmelden: info@werkenmantelzorg.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!