dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Sarah Walraven is duizendste deelnemer digitale bezoekersregeling

19 juni 2017

DORDRECHT - Onlangs registreerde Sarah Walraven zich voor digitaal bezoekersparkeren in Dordrecht. Daarmee was ze de duizendste deelnemer en kreeg een taart van wethouder Rik van der Linden. Per 1 juli 2017 geeft de gemeente Dordrecht ook geen papieren vergunningen meer uit voor bewoners- en zakelijke parkeervergunningen. Bewoners en bedrijven parkeren dan digitaal op kenteken. De betaling voor het komende halfjaar moet voor 1 juli 2017 zijn gedaan. Alle vergunninghouders hebben hierover een brief ontvangen.

Sinds begin deze maand beheren bewoners en ondernemers hun parkeervergunning zelf in het digitale loket van de gemeente. Via dit kanaal regelen zij ook de betaling. Door de digitale vergunningen is het aanvragen, betalen of wijzigen van een vergunning gemakkelijk geregeld via het digitale loket. Wie geen gebruik van het digitale loket kan of wil maken, kan terecht bij de balie in de Stadswinkel.
Het wijzigen van het kenteken aan de balie kost € 7,50, in het digitale loket is dat gratis.

1000 registraties digitale bezoekersregeling
Eerder werd het bezoekersparkeren in Dordrecht al gedigitaliseerd. Er hebben zich al 1000 deelnemers geregistreerd. Een mooie mijlpaal, vindt ook wethouder Rik van der Linden (Verkeer en vervoer): "We wisten wel dat hier behoefte aan was, maar de populariteit heeft ons positief verrast. Mensen vinden het prettig dat zij hun bezoek simpel kunnen aan- en afmelden via telefoon, computer of tablet. En dat je alleen maar betaalt voor de daadwerkelijke parkeertijd in plaats van blokken van drie uur vindt iedereen fijn."

Meer informatie
Op www.dordrecht.nl/parkeervergunning staat meer informatie over digitale parkeervergunningen, inclusief een handleiding. Voor de digitale bezoekersregeling is dat te vinden op www.dordrecht.nl/bezoekersregeling. Telefonisch is de gemeente bereikbaar via tel. 14 078.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!