zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Da Vinci geeft succesvolle eerste masterclass windturbine simulator van Nederland: Nacelle®

19 juni 2017

DORDRECHT - Het ROC Da Vinci College heeft samen met Festo een masterclass georganiseerd op de Nacelle®. De Nacelle® is de eerste windturbine simulator van Nederland. Bedrijfsleven en docenten maakten onder begeleiding van Gonzalo Mora, productspecialist van Festo uit Canada, kennis met deze innovatieve installatie.

De Nacelle® is voor veel bedrijven en onderwijsinstellingen een zeer interessante aanvulling op reeds bestaand leeropstellingen. De trainingsmachine bestaat uit een compleet nagebouwde windmoleninstallatie, inclusief alle meet- en besturingselementen. De windenergie wordt opgewekt door een regelbare elektromotor waarmee verschillende weersomstandigheden kunnen worden gesimuleerd. De simulator biedt de mogelijkheid om technici op te leiden en te trainen op een manier die aansluit op de ontwikkelingen van de markt van windenergie.

Gonzalo Mora geeft dat ook aan: ‘De Nacelle® is door zijn veelzijdigheid een prachtige simulatoromgeving. Door de integratie van verschillende technologieën waaronder mechatronica, hydrauliek, elektrotechniek en besturingstechniek is deze Nacelle® breder toepasbaar dan alleen in de relatie tot windenergie. Daarnaast is het voor HBO studenten mogelijk een leerprogramma te ontwikkelen waarbij specifiek gekeken wordt naar de besturing in combinatie met het analyseren van de data’.

Gonzalo Mora geeft masterclass Nacelle®
Het ROC Da Vinci College werkt volgens het hybride leerconcept, waarbij het bedrijfsleven zo veel mogelijk betrokken is bij het onderwijs. ‘Dit is een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking,’ aldus Jan Lokker, sectordirecteur Techniek en Media bij Da Vinci College. ‘Niet alleen de kennis van Festo is een verrijking op ons onderwijs, ook de komst van de Nacelle® brengt een unieke leeromgeving vol innovatie met zich mee waar onze studenten, maar ook het regionale bedrijfsleven zich toekomstgericht kunnen ontwikkelen.’

Deel dit bericht met je vrienden!