vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Waarnemend-burgemeester Dordrecht Peter van der Velden bij Studio De Witt

15 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 17 juni is waarnemend-burgemeester van Dordrecht en voorzitter van het DB Drechtsteden Peter van der Velden de hoofdgast bij Studio De Witt. Peter van der Velden werd in 1954 geboren in Bergen op Zoom en ontwikkelde zich tot politicus en bestuurder.

Van der Velden is lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). Sinds 1 maart 2017 is hij, na het vertrek van voormalig burgemeester Arno Brok, waarnemend burgemeester van Dordrecht. Van der Velden is afgestudeerd aan de Sociale Academie in Breda, in de richting Personeelsbeleid en Arbeidsmarktpolitiek.

Vanaf 1977 was Peter van der Velden actief in de politiek voor de PvdA, eerst als medewerker van leden van de Tweede Kamer, later als medewerker van de socialistische fractie in het Beneluxparlement in Brussel. Voor de PvdA was hij van 1978 tot 1981 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Bergen op Zoom. In 1981 werd hij er wethouder.

Zijn eerste burgemeesterspost vervulde hij vervolgens in 1988 in de gemeente Nieuw-Ginneken. Deze gemeente is in 1997 opgegaan in de gemeente Breda. In 1994 was hij burgemeester in Rosmalen. Samen met de bewoners van Rosmalen was hij tegenstander van de opheffing van deze gemeente in 1996. In dat jaar werd de gemeente samengevoegd met de gemeente 's-Hertogenbosch. Na Rosmalen werd hij eerst waarnemend burgemeester van de gemeente Emmen, om er vervolgens burgemeester te worden. In 2000 werd hij burgemeester in Bergen op Zoom, de stad waar zijn wieg heeft gestaan. Van 2004 tot 2015 was hij burgemeester van Breda. Daar werd Paul Depla zijn opvolger.
In februari 2017 volgde de benoeming van Van der Velden tot waarnemend burgemeester van Dordrecht.

Naast zijn politieke en bestuurlijke carrière is van der Velden een mens die geniet van het leven. Hij is een muziek liefhebber blaast oa zijn partij mee bij carnavals orkesten en als rechtgeaarde bourgondisch ingestelde Brabander ondergaat hij de leut van het carnaval met gepaste devotie.
Met de mens en bestuurder Peter van der Velden gaat presentator Ben Corino zaterdag bij Studio De Witt het gesprek aan, luisteren en praten zij ook over de door van der Velden ingebrachte muziek keuzes voor deze uitzending.

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week in Dordrecht en de Drechtsteden.

de volgende onderwerpen aan de orde:
In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week in Dordrecht en de Drechtsteden. Onder andere voor de de Dordtse scoutinggroep Christiaan de Wet die zaterdag 17 juni precies honderd jaar bestaat.

Drechtsteden krijgt steun VNG over teruggave ingehouden socialeuitkering door het Rijk.
Deze week werd er unaniem op het VNG congres in Goes het voorstel aangenomen waarin de volgens nieuwe systematiek van het verdelen van de gelden voor de bijstandsuitkeringen door het rijk aangepast moet worden. Grotere steden als Rotterdam, de Drechtsteden worden nu gekort waardoor zij gaten in de begrotingen oplopen. Met wethouder kPeter Heijkoop praten wij hierover.

Aandacht voor de Kadernota 2018 aandacht van de gemeente Dordrecht die afgelopen donderavond werd besproken in de gemeenteraad.

Martin Huisman,de vader van Rowena Rikkers, ook bekend als het meisje van Nulde is woest. Rowena Rikkers stierf in 2001 op vierjarige leeftijd nadat ze stelselmatig was mishandeld.
Recent verscheen er een boek waarin over de dood van zijn dochter wordt geschreven. Huisman eist dat dit boek direct uit de handel wordt gehaald. In het vorige week verschenen boek Echte Misdaad van Simon Vuyk vertelt de advocaat van de stiefvader van Rowena over haar dood. De moordenaar, stiefvader Mike J., is veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs voor haar gewelddadige dood.
De nabestaanden, waaronder vader Martin Huisman eisen van de uitgever een rectificatie van de feitelijke onjuistheden in het boek en dat het boek uit de handel wordt gehaald.
Martin Huisman is in de studio om zijn kant van deze affaire toe te lichten.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Jan van der Geer.
Jan van der Geer werd in 1949 in Dordrecht geboren. ‘Hij is dichter, bij wie of waar dan ook.’
Hij publiceerde eerder in Avenue Literair, Letteriek, Herman en Kruispunt. Van der Geer was destijds redacteur van cultureel jeugdblad BY en medeoprichter van de roemruchte en nog steeds veelgeprezen stichting Bobby Kinghe.
Zijn bundels verschenen verschenen bij Uitgeverij Liverse.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!