dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kunstmin zoekt spelers en muzikanten voor kerstproductie 'Het Behouden Huys'

15 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Kunstmin zoekt voor kerstproductie van 2017 'Het Behouden Huys' spelers en muzikanten.
• Kunstmin roept jonge spelers op voor auditie op 1 juli 2017 in het Energiehuis in Dordrecht
• Kunstmin roept amateurspelers – en muzikanten tussen 8 en 88 jaar op zich te melden

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseert Schouwburg Kunstmin een feelgood kerstproductie voor de hele familie. Dit jaar wordt de productie nog maffer, grootser en spannender dan de vorige keer. De voorstelling vindt plaats  in de Grote Zaal van Kunstmin op 23, 24, 28 en 29 december 2017.

Het verhaal
John Buijsman speelt opnieuw de hoofdrol in deze muzikale, feelgood kerstproductie, met de naam: Het Behouden Huys. Hij is de praatgrage en fantasierijke oom die na afloop van het kerstdiner de familie aan tafel stoere verhalen vertelt. Zo wordt het alsof hij er zelf bij is geweest: een dramatische en woeste ontdekkingsreis naar de Noordpool met ijsberen die loeren op hun prooi. Ineens is de feestelijk gedekte tafel veranderd in een schip en zijn ze onderweg naar barre streken. Gelukkig zorgen brulliederen, zingend ijs en een ontluikende liefde gelukkig voor de nodige vrolijkheid. 

Producent, makers en spelers
Producent Kunstmin heeft opnieuw het creatieve team aangetrokken dat ook de vorige twee kerstproducties, Scrooge (2015), De Rattenvanger van Hamelen (2016) met succes realiseerde: acteur John Buijsman, dirigent en musicus Keimpe de Jong en regisseur Carola Arons. Kunstmin werkt wederom in deze productie samen met ToBe Cultuurcentrum en Codarts Hogeschool voor de Kunsten uit Rotterdam. 

OPROEP: Auditie jongeren tussen 12 en 18 jaar
Kunstmin komt graag in contact met jongeren tussen  12 en 18 jaar oud die kunnen omgaan met teksten en die interesse hebben om te spelen in de kerstproductie Het Behouden Huys. Op zaterdag 1 juli van 12.00 -15.00 uur vinden hiervoor de audities plaats in het Energiehuis in Dordrecht. Regisseur Carola Arons begeleidt deze productie. Deelname aan de auditie is gratis. Als je vervolgens wordt geselecteerd, betaal je eenmalig een bijdrage € 100,- voor deelname aan de kerstproductie (auditanten die een cursus bij ToBe Cultuurcentrum volgen, betalen een gereduceerd tarief van € 60,-). ToBe is aangesloten bij Stichting Leergeld waardoor tegemoetkoming in het deelnamebedrag mogelijk is. Aanmelding voor deze jongerenauditie is uiterlijk 29 juni 2017. Stuur een mail naar fransje@tobe.nl met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en ervaring. Je ontvangt een bevestiging per mail en een auditie tekst om voor te bereiden.

OPROEP: Amateurspelers en –muzikanten kunnen zich aanmelden
Ben je tussen de 8 en 88 jaar en wil je met kerst op het podium staan als acteur of muzikant in deze kerstproductie? Stuur een mail naar fransje@tobe.nl met je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en  je ervaring als acteur of  muzikant.  Je ontvangt voor de zomervakantie meer informatie over mogelijkheden  tot deelname aan de kerstproductie. Deelname aan deze productie verloopt via ToBe Cultuurcentrum en bedraagt € 100,-  / (of € 60,- als je een cursus volgt bij ToBe Cultuurcentrum).

Deel dit bericht met je vrienden!