dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Zelfbouwwoningen kijken tijdens de Dag van de Architectuur

14 juni 2017

DORDRECHT - Zaterdag 17 juni is de Dag van de Architectuur. Stichting DE STAD laat dan zien hoe de wijk Stadswerven zich ontwikkelt waarbij zelfbouw centraal staat. Stadswerven krijgt al aardig vorm en naast productiebouw is hier veel zelfbouw te vinden. Zaterdag kun je je tussen 13.00 en 17.00 uur laten rondleiden door bewoners en architecten. Startpunt is de Werf van Gips 314 (Merwede-kant). Deelname is gratis. Zie ook www.bit.ly/2tgyd1s

Wat opvalt bij de woningen op de Stadswerven en bijvoorbeeld aan de Vest, waar een rijtje van vier zelfbouwwoningen zijn gekomen, is de grote variatie aan huizen. Dat is natuurlijk wel logisch want iedereen bouwt zijn woning naar eigen inzicht en dat voorkomt eenheidsworst.

Een aantal andere locaties voor zelfbouw zijn: de Oudendijk in Dubbeldam, De 14 klusappartementen aan de Voorstraat 142-144 waar nu DOOR gevestigd is, Papeterspad, de Iepenlaan, Grote Hondring en het Wielwijkpark.

Deel dit bericht met je vrienden!