vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Rond Uit Dordrecht was wederom een succes

12 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De fietsvierdaagse van Rond Uit Dordrecht is al weer ten einde. Gezien de vele complimenten die de organisatie kreeg en de zichtbaar genietende fietsers, mag er geconcludeerd worden dat het een geslaagd evenement is geweest.

Niet alleen het aantal deelnemers was flink gestegen tot ruim boven de 300. Ook het aantal mensen in campers dat bleef overnachten was veel groter. Het kampeerterrein was verplaatst naar de grote parkeerplaats. Daardoor konden er ook nog mensen opgevangen worden, die eerder van de reguliere campings moesten vertrekken vanwege het Pinksterweekend. Zo was het een mooie mix van nationaliteiten.

Natuurlijk verliep niet alles even vlekkeloos. Maar met de hulp van welwillende en oplettende deelnemers en vrijwilligers werden diverse uitdagingen creatief opgelost:

• De pont van Ottevanger maakte vanwege de drukte extra overtochten buiten de dienstregeling om, en ook nog tegen gereduceerd tarief;
• Pontje Steur werd voor Rond Uit Dordrecht eerder in de vaart genomen;
• Geweldige controleposten, die de vroege vertrekkers (dat krijg je met dat mooie weer) al opvingen voordat de vrijwilligers er waren.
• Deelnemers die onderweg pijlen zo nodig weer recht zetten en hiaten door verdwenen pijlen doorgaven aan de wegwijs-Piet;
• Een bakker die gebak weggaf omdat een deelneemster met roze trui wist wie de Giro had gewonnen;
• Alternatieve (Oude Maas) routes lagen klaar voor het geval de gesignaleerde krokodillen bij Puttershoek gebruik zouden gaan maken van de fietspaden.

Zonder al deze flexibele vrijwilligers, die multi-inzetbaar waren, had het nooit zo’n geslaagd evenement kunnen worden.

Deel dit bericht met je vrienden!