dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Jens Kirpenstein als hoofdgast bij Studio De Witt

9 juni 2017

DORDRECHT - Studio De Witt ontvangt op zaterdag 10 juni Jens Kirpenstein als hoofdgast. Studio De Witt gaat het gesprek aan met Jens en luistert naar de door hem ingebrachte muziek.

Op 6-jarige leeftijd begon Jens met trommelen bij muziekvereniging O.B.K. (Oefening Baart Kunst) te Willemstad. Hij werd actief in zowel in de fanfare als in het Harmonie-orkest. Daar leerde hij al op jonge leeftijd klassiek slagwerk spelen. De muziek kreeg hem in de greep en bepaalde mede zijn schoolkeuze voor de middelbare school.

Op 11-jarige leeftijd ging hij naar de 'Havo voor muziek en Dans' (middelbare school voor getalenteerde kinderen). In 2008 is hij het conservatorium gaan volgen, waar hij in 2011 afstudeerde als uitvoerend musicus en docerend musicus, aan de Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam (Codarts). Daar heeft hij zijn Bachelor diploma 'Jazz Drums' behaald.

Tegenwoordig speelt Jens in meerdere bands waarmee hij zowel in binnenland als buitenland optreedt. In 2010 heeft hij bijv. met zijn Jazz Trio de European Jazz Contest in Rome (Italie) gewonnen. In 2012 heeft Jens in Dordrecht een Drumschool opgericht, die langzamerhand naam begint te maken in Dordrecht en omstreken. Kortom, Jens is een veelzijdige muzikant, die een passie heeft voor muziek, drums en slagwerk!

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week in Dordrecht en de Drechtsteden  waaronder voor het lease bierglas bij Big Rivers.  Bas de Zwart van het festival komt de duurzaamheidsontwikkelingen van het festival toelichten.

De Demissionaire Minister Plasterk luisterde het 12 ½ jarig jublieum van de Bestuurlijke Drechtsteden samenwerkingsverband met zijn aanwezigheid op. Interviews met Plasterk, burgemeester van der Velde voorzitter van de Drechtraad en Nelle de Smoker D66.

Middels interviews een Dordtse terugblik op de Roparun editie 2017 die op de tweede Pinksterdag finishte op de Coolsingel.

Dichter van dienst is Wim Jilleba

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!