donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Het damplein gaat op de schop

9 juni 2017

DORDRECHT - Aan het einde van het jaar ken je het Damplein niet meer terug. Aannemersbedrijf Kloens uit Dordrecht start op 3 juli met de aanleg van het nieuwe Damplein. Het ontwerp hiervoor is gemaakt door een werkgroep die bestaat uit bewoners, winkeliers en belanghebbenden. Een nieuwe manier van werken. De gemeente heeft budget en randvoorwaarden meegegeven, maar het ontwerp is gemaakt door de gebruikers van het plein. Auto's zijn straks te gast en het plein zal vooral een prettige plek zijn om te winkelen en te wandelen.

Werkgroep
Half februari 2016 is een werkgroep gevormd en aan de slag gegaan. In november presenteerde de werkgroep 'Het Nieuwe Damplein'. Uitgangspunt: auto's zijn te gast op het plein en het moet voor voetgangers prettig verblijven zijn.

Definitief ontwerp
Na de presentatie zijn de opmerkingen besproken in de werkgroep en met de landschapsarchitect van de gemeente. Om het ontwerp uit te kunnen voeren, is een aantal aanpassingen gedaan. Zo is gekozen voor een ander formaat klinkers om het plein binnen het budget te kunnen aanleggen. In het ontwerp ziet de Dubbelsteynlaan-West er niet meer uit als een doorgaande route. Met de werkgroep is afgesproken dat het asfalt wordt vervangen door klinkers en dat de werkgroep zorgt voor het extra benodigde geld.

Uitvoering
De werkzaamheden zijn afgerond op 15 november 2017.

Lees meer over:

Damplein
Deel dit bericht met je vrienden!