donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Xing Popcore haalt halve finale van Holland's Got Talent

8 juni 2017

DORDRECHT - Xing Popcore uit Dordrecht heeft de halve finale van Holland’s Got Talent gehaald. Een prachtige prestatie van het stevig swingende pop-, maar vooral ook rockkoor. Op vrijdag 9 juni is de uitzending van 20.30 tot 22.30 uur op RTL4.

“De plaatselijke motorclub is uit, wat zien jullie er kick uit jongens”, zo introduceert de presentatrice van Holland’s Got Talent het koor tijdens de auditie. “Wat maakt jullie anders dan alle andere koren?” “Zo wie zo de kleding al. We zijn stoer, grijs.. en kaal”, voegt de dirigent er grappend aan toe. De hoofdprijs winnen en een concert neerzetten is het doel volgens hem. Daarna stampt het koor, gekleed in zwart leren jacks en broeken,  er een rockend nummer uit. Het klinkt strak en stevig. Gordon: “Ik vond het verrassend goed.” De voltallige jury besluit het koor door te laten gaan naar de halve finale.

Xing Popcore zingt nummers van zeer uiteenlopende rockbands. Het repertoire bestaat uit o.a.: Foo Fighters, Pink Floyd, Queen, Evanescence, Within Temptation, Disturbed, Guns N' Roses en Pearl Jam. Op 15 juli is het koor ook op Big Rivers te zien en horen, waar het koor dit jaar natuurlijk niet mag ontbreken.

Deel dit bericht met je vrienden!