dinsdag 22 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht gastheer groot archiefcongres

7 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op maandag 12 en dinsdag 13 juni treffen honderden archivarissen elkaar in het Energiehuis. De Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN) organiseert daar in nauwe samenwerking met Regionaal Archief Dordrecht hét jaarlijkse evenement voor de beroepsgroep.

Twee dagen lang bruist Dordrecht van vakgenoten en geïnteresseerden die zich laten bijpraten over de ontwikkelingen en uitdagingen rond het thema ‘Publiek!?’, een onderwerp dat voor iedere professional in de archiefsector van belang is.

“Archieven ontlenen hun bestaansrecht aan het publiek. Informatie beheren en ontsluiten voor het publiek is onze wettelijke taak,” vertelt gemeentearchivaris Teun de Bruijn. “Door snelle, nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT, is de relatie tussen het archief en het publiek enorm veranderd. En ook de behoeften van het publiek veranderen. Tijdens de KVAN-dagen draait het om de vraag, wat dit betekent voor de archiefsector en hoe hierop gereageerd kan worden.”

Lees meer over:

energiehuis archief kvan
Deel dit bericht met je vrienden!