donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Mooie nieuwe première deze week bij The Movies

7 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - 'The Fury of a Patient Man' werd onlangs met 4 Goya's (de Spaanse Oscars) bekroond als de beste Spaanse film van 2016. Het is een thriller zoals een echte thriller moet zijn. Langzaam en stijlvol ontvouwt zich aan de kijker wat de stille, mysterieuze José van plan is wanneer hij een relatie aan knoopt met Ana, die een barretje runt in één van de slechtere buitenwijken van Madrid. Haar man Curro komt binnenkort vrij, na 8 jaar gevangenis, vanwege een mislukte roofoverval op een juwelier. De film roept herinnering op aan zowel klassieke thrillers, als Westerns uit de jaren 1970.

In het Cinefiliaal Franse cinema met de film 'Sage Femme'. Regisseur Martin Provost is een vrouwenfilmer bij uitstek. Hij creëert een heerlijk vehikel voor Catherine Deneuve. Met al haar temperament stapt ze in het leven van de saaie vroedvrouw Claire, de dochter van haar overleden minnaar. Twee tegenpolen geven elkaar nieuwe impulsen in hun bestaan. Deze film: Woensdag 14 juni 20:45 uur.

Vooruitblikkend graag uw aandacht voor Proef de Cinema en de 2e Movies FilmQuiz.
Op 3 (hopelijk) zonnige vrijdagavonden in juni, draaien er in The Movies 3 toonaangevende eetfilms en serveren ze vooraf een 3-gangendiner met gerechten uit de betreffende film. Zo lekker was film kijken nog nooit: 16-23-30 juni vanaf 18.30 u. diner en rond 21.15 u. de film.

Tijdens de Boekenmarkt op zondag 2 juli, van 16:00 - 18:00 uur presenteert de Movies opnieuw de Movies FilmQuiz. Voor iedereen die enige filmkennis heeft en met zin in een leuke uitdaging. Het accent ligt dit jaar op boekverfilmingen. In 5 rondes met bonusvragen, hulplijnen, shoot-outs en meer. En natuurlijk mooie prijzen. Deelname gaat in koppels. Aanmelden kan via info@themoviesdordrecht.nl (inleg 5 euro).

Lees meer over:

the movies premieres filmquiz
Deel dit bericht met je vrienden!