donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Team Zorggroep Crabbehoff beklimt de Mont Ventoux tegen MS en haalt bijna 16 duizend Euro op

6 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op maandag 5 juni 2017 bedwong een team van Zorggroep Crabbehoff de top van de Mont Ventoux. Dit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte. Het relatief kleine team, 9 personen, haalde met deze monsterrit € 15.927,= op. Hiermee is hun oorspronkelijke doel van € 4.500,= ruim overschreden. Een prestatie om trots op te zijn.

Het team stond om 05.00 uur ’s morgens op en stapte stipt om 7.00 uur op de fietsen om de Mont Ventoux te trotseren. Via Whatsapp en Facebook werden de supporters thuis op de hoogte gehouden. “Het was afzien, maar wat een geweldige ervaring, trots op iedereen.” Een van de teamleden beklom de berg zelfs drie maal. Een ander teamlid knalde door naar de top, maar liet weten: “Dit was once in a lifetime voor mij.”

Het team bestaat uit collega’s, vrienden, partners en een partner van een cliënt en hebben allemaal verschillende achtergronden. Die persoonlijke en/of professionele  achtergrond varieert van fysiotherapeut, ergotherapeut en bewegingsagoog tot partner van een MS-cliënt, tot ‘normale burger’ die zich graag inzet voor het bestrijden van deze aandoening. Hetgeen hen verbindt, is Zorggroep Crabbehoff.
Dit team is ontstaan vanuit bekendheid met het evenement, bekendheid met deze soms zo mooie en soms zo vreselijke berg en is vooral ontstaan vanuit het gevoel iets (meer) te willen betekenen voor deze doelgroep.”

B. Notenboom, directeur Zorg en Behandeling laat weten: “Het heeft ze veel gekost, niet alleen de beklimming, maar ook alle voorbereidingen. Petje af voor dit gepassioneerde team”.

Lees meer over:

fietsen zorggroep crabbehof
Deel dit bericht met je vrienden!