vrijdag 25 juni 2021

Alles over Dordrecht

Debat in de Stad in de Grote Kerk

5 juni 2017 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Op maandag 12 juni start een reeks debatten over drie grote maatschappelijk thema’s in de Grote Kerk van Dordrecht: “Debat in de stad, Grote Kerk Dordrecht”. U kunt zich voor één of meerdere debatten aanmelden via debatten2017@gmail.com

Een werkgroep met vertegenwoordigers van het Platform van Kerken, het Humanistisch Verbond en met medewerking van de Statenschool, heeft de uitdaging van oud-burgemeester Brok opgepakt om debatten te organiseren waar actuele maatschappelijke thema’s centraal staan.

Op 12 juni wordt in de Grote Kerk een debat gevoerd over het thema: “De digitale wereld en de maatschappij”. Antoinette Thijssen (filosoof) en  Michel Steltman (directeur Stichting Digitale Infrastructuur Nederland) gaan met elkaar en met de aanwezigen in debat over de uitdagingen, kansen en dilemma’s van de toenemende digitalisering in de maatschappij. In de middag voorafgaand aan dit debat is er een kinderdebat in de Trinitatiskapel met kinderen van de Statenschool en van de kindernevendienst van de Grote Kerk.

Op 18 september is het tweede debat over het thema “Armoede en de maatschappij”, Dit debat wordt ingeleid door Roeland van Geuns (lector Armoede Interventies, Hogeschool van Amsterdam), Riet Duykers (de Buitenwacht) en Ton Wulfert (Platform tegen armoede en Stichting urgente noden).

Het laatste debat voor dit jaar wordt op 23 oktober gevoerd en heeft als thema “Religie en de maatschappij” met Christa Compas (Humanistisch Verbond) en Tjeerd Visser (pastoor).

De avonden starten om 20:00 uur in het Mariakoor van de Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2. De toegang is vrij. Om de kosten te dekken wordt er na afloop van ieder debat een collecte gehouden.

Lees meer over:

Grote Kerk debat in de stad
Deel dit bericht met je vrienden!