donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht Tour officieel van start met als machinist wethouder Piet Sleeking

2 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op 2 juni rijdt het treintje voor het eerst door Dordrecht. Het initiatief van Jan Prins en Anne-Marie Ponsen is werkelijkheid geworden. Dordrecht Tour is een bijzondere attractie geworden. In de weekenden zal de elektrische trein een vaste route rijden en doordeweeks is het treintje af te huren.

Tijdens de eerste rit zat er een heel speciale machinist in de bestuurders cabine.............

“Een paar jaar terug hadden we het treintje op een beurs gezien en tegen elkaar gezegd: Als het rustiger wordt en we minder werk hebben gaan we het doen”, vertelde Anne-Marie onlangs nog aan Dordrecht.net. “Pas zagen we het treintje weer en zeiden: “We gaan het gewoon doen”. Ik werk al jaren in het onderwijs, daar ben ik gewend om dingen te regelen en te organiseren. Jan gaat de trein besturen en heeft de nodige ervaring als chauffeur. De laatste 25 jaar heb ik mijn eigen bedrijf in de reclame”, vertelt Jan. “Daarvoor zat ik op trajecten van de Snelle Vliet op een VIP touringcar. Dat was ook leuk om te doen.” Jan kan zijn reclamewerkzaamheden voortzetten, naast het werk bij het treintje, en Anne-Marie krijgt meer tijd omdat ze met pensioen gaat.

De route van Dordrecht Tour gaat vanaf het Centraal Station, naar het VVV, vandaar door de oude binnenstad langs monumenten, verschillende musea en ook de Biesbosch wordt niet vergeten.

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

binnenstad treintje attractie
Deel dit bericht met je vrienden!