donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe Gymzalen aan de Kolfstraat

1 juni 2017

DORDRECHT - De gemeente gaat in de Kolfstraat een nieuwe gymvoorziening bouwen op de locatie van de huidige gymzalen. Het college van B&W heeft besloten om deze sterk verouderde gymzalen te slopen omdat deze niet meer voldoen aan de huidige strenge eisen. Het is de bedoeling dat de nieuwe gymzalen na de zomervakantie in 2019 in gebruik genomen kan worden.

De gemeenteraad heeft al eerder geld beschikbaar gesteld voor de gymzalen. De nieuwbouw vindt plaats binnen dit budget.

Twee verdiepingen
In het nieuwe ontwerp worden de gymzalen tot maaiveld afgebroken en op de bestaande kelderbak weer opgebouwd. Het gebouw krijgt twee verdiepingen, een vriendelijke uitstraling en de toegang ligt direct aan de straat. Het gebouw moet zoveel mogelijk voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Zo is het dak van het gebouw zeer geschikt voor zonnepanelen.

Binnenstad
Het college vindt het belangrijk dat er goede gymnastiekvoorzieningen zijn in de binnenstad. De gymnastiekzalen aan de Kolfstraat vormen al enige tijd een aandachtspunt. Renovatie bleek moeilijk en erg duur omdat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn. Zo zijn de zalen niet bereikbaar voor minder validen door het ontbreken van een lift. Ook is er geen deugdelijke tweede vluchtweg en de entree is moeilijk toegankelijk en erg donker.

Informatiebijeenkomst
De gemeente heeft omwonenden tijdens een informatiebijeenkomst op de hoogte gesteld van het plan.

Lees meer over:

Kolfstraat zalen
Deel dit bericht met je vrienden!