zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordste straatkunstenaars Amy Boekhoudt (Missy DB) en Simian Switch genomineerd voor Dutch Street Art Awards

1 juni 2017

DORDRECHT - Zowel Amy Boekhoudt als Simian Switch dingen mee naar de Dutch Street Art Awards, in de categorie publieksprijs. De ingezonden muurschildering van Amy is te vinden in de Vogelbuurt op de kop van de Buizerdstraat en die van Simian in Crooswijk in Rotterdam.

De Dutch Street Art Awards zijn in het leven geroepen om straatkunst meer geaccepteerd te krijgen. Straatkunst lijkt so wie so aan een doorbraak bezig te zijn. Het afgelopen jaar waren er diverse exposities in het land van waarschijnlijk de bekendste straatkunstenaar Banksy. Rotterdam heeft inmiddels drie straatkunstroutes en de meeste grote steden over de hele wereld zijn in het bezit van fraaie muurschilderingen.

Inhaalslag
Dordrecht heeft een enorme inhaalslag gemaakt op dit gebied. Zo zijn vorig jaar in het kader van Beeldenstroom Woordenstorm diverse muurschilderingen aangebracht in het centrum. Simian was bij de organisatie betrokken middels Iconoclash. Eén van deze muurschilderingen, van Serge Kortenbroek van een eigenzinnig paard in de Lenghenstraat, is tevens genomineerd voor de  Dutch Street Art Awards .

In het begin van het jaar heeft de gemeente Dordtse straatkunstenaars ingezet in de strijd tegen verpaupering. Het betreft de Voorstraat 333, 335 en 337, waar Simian Switch en Robbert Visser een muurschildering hebben aangebracht op de voor de woningen geplaatste houten wand.

Kunststraat
Een ander groot project is de Adelaarstraat in de Vogelbuurt, die dit jaar omgedoopt kan worden tot kunststraat, met acht muurschilderingen. Enkele hiervan zijn al gerealiseerd.  De genomineerde muurschildering van Amy is hier te vinden.

De uitslag van de Awards is morgen al. Meer informatie over de Dutch Street Art Awards en foto’s van prachtige ingezonden werken is te vinden op www.dutchstreetartawards.nl/

Deel dit bericht met je vrienden!