Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD bezorgt om toename aantal straatroven

1 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht scoort in de landelijke misdaadmeter van het AD beter dan vorig jaar, maar het aantal straatroven is in de stad wel behoorlijk toegenomen. Dit baart VVD Dordrecht zorgen. De gemeenteraadsfractie wil van het gemeentebestuur weten wat zij en de politie eraan doen om deze stijging een halt toe te roepen. De VVD wil ook weten hoeveel daders er zijn opgepakt.

Dordrecht is een stukje veiliger geworden ten opzichte van vorig jaar afgaande op de landelijke misdaadmeter.  VVD Dordrecht ziet dit als goede ontwikkeling maar constateert tegelijkertijd dat er wel een aantal redenen tot zorg zijn. “Anderhalf keer meer straatroven dan een jaar eerder, vinden wij een zorgwekkende ontwikkeling”, aldus raadslid Maarten Burggraaf. Afgelopen donderdag werd er nog een bezoeker van het festival ‘Lepeltje, lepeltje’ het slachtoffer van een straatroof.

Naast het toegenomen aantal straatroven zijn er in 2016 ook nog steeds ruim 400 mensen in of rondom hun huis bestolen, is een even groot aantal Dordtenaren slachtoffer geworden van mishandeling en deden er 800 mensen aangifte van vernieling. Waarschijnlijk liggen de criminaliteitscijfers nog hoger omdat veel mensen geen aangifte doen. Burggraaf roept nadrukkelijk op om wel aangifte te doen. “We moeten af van de gedachte dat de politie niks met aangiften, dat zou in ieder geval niet zo mogen zijn. Daarnaast kan iedere aangifte helpen om een trend in onze stad op het gebied van criminaliteit te signaleren.”

De stijging op de ranglijst is te verklaren door de afname van het aantal zakkenrollen (-22% procent), het aantal autokraken (-35%) en het aantal woninginbraken (-17%). VVD Dordrecht blijft ook de komende tijd inzetten op het thema veiligheid. “Wij hopen dat Dordt volgend jaar een nog veel betere positie in de misdaadmeter bekleed”, aldus Burggraaf.

Lees meer over:

VVD slachtoffer troof
Deel dit bericht met je vrienden!