dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Vier sterren voor duurzame ontwikkeling Dordtse Kil IV

31 mei 2017

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht gaat Dordtse Kil IV op een duurzame manier ontwikkelen en ontving daarvoor een 4 sterren BREEAM-NL keurmerk. Dordrecht behoort daarmee tot een van de zes gebiedsontwikkelingen in Nederland met een dergelijk certificaat. Wethouder Duurzaamheid Rik van der Linden vindt de excellente score een prachtige kroon op de duurzaamheidsambitie. Het onderschrijft de grote klimaatambities van Dordrecht.

Het keurmerk is afgegeven voor Dordtse Kil IV, maar de gemeente wil de hele Westelijke Dordtse Oever zoveel mogelijk duurzaam ontwikkelen. "De Westelijke Dordtse Oever wordt een gebied dat niet alleen groen is van buitenaf, maar ook van binnenuit. Met duurzame gebouwen, duurzaam energiegebruik en zichtbaar groen", zo zegt wethouder Economische zaken en Grond- en Vastgoedbedrijf Jasper Mos. De ondernemers worden uitgedaagd gebouwen en bedrijfsprocessen duurzaam in te richten. Energietransitie, mobiliteit, circulaire economie en ruimtegebruik staan hierbij centraal.

Koplopers in behalen klimaatdoelstellingen
De wethouders mochten het certificaat op de vastgoedbeurs PROVADA in ontvangst nemen van Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, de instantie die keurmerk beheert. Mevrouw van Doorn is blij dat zij het BREEAM-NL certificaat mocht uitreiken: “Hiermee laat Dordrecht zien dat ze bij de koplopers behoort als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen. Ik vind het sterk dat met deze duurzame gebiedsontwikkeling niet alleen wordt gekeken naar de duurzaamheidprestatie van slechts een enkel gebouw, maar van een heel gebied.”

Duurzame ontwikkeling gewaarborgd
Het BREAAM-NL certificaat legt vast hoe het gebied ontwikkeld gaat worden tot een duurzaam gebied, met een duurzame openbare ruimte, nutsvoorzieningen, duurzame gebouwen, duurzame processen en duurzame gebruikers. Vier sterren staat voor een excellente score, maximaal zijn vijf sterren te behalen

Lees meer over:

gemeente keurmerk Kil IV
Deel dit bericht met je vrienden!