Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Pluktuin' voor bewoners van Colijnstraat en omgeving'
19mei 2017

'Pluktuin' voor bewoners van Colijnstraat en omgeving

DORDRECHT - Vanaf donderdag 18 mei hebben de bewoners van de Colijnstraat en omgeving in Crabbehof (Dordrecht) een heuse eigen pluktuin. De tuin – een initiatief van New Horizon Urban Mining - bevat onder meer speelmogelijkheden en ruimte voor bewoners om hun eigen groenten, fruit of kruiden te kweken. Tot voor kort stonden op de locatie in de Colijnstraat woningen. Via de pluktuin krijgt het terrein tijdelijk een waardevolle invulling voor de bewoners.

Vanmiddag openden bewoners en organisaties die betrokken zijn bij dit initiatief de zogenaamde ‘Tuin van Pluk’. New Horizon kwam met het plan voor de pluktuin en liet deze realiseren. In opdracht van Woonbron ontmantelde het bedrijf een deel van de woningen aan de Colijnstraat.

Fleurige oplossing
Zolang er nog geen nieuwe plannen zijn voor het braakliggende terrein, blijft het in beheer bij New Horizon. Michel Baars van New Horizon: “We willen op een zinvolle manier met het terrein omgaan. Standaard worden dit soort terreinen ingezaaid met gras en een paar keer per jaar gemaaid. Dat vinden we eigenlijk zonde. Het terrein voegt dan niets toe aan het woonplezier in de wijk.

De opzet die we gekozen hebben is leuk voor alle mensen uit de buurt. Iedereen mag er bloemen plukken of zijn eigen groenten of kruiden kweken. Kinderen kunnen hier spelen. Ik vind het een fleurige oplossing.”

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van de tuin. Bloemen zijn ingezaaid en er zijn speelattributen geplaatst. DURF bedacht en ontwikkelde de Tuin van Pluk, A-Garden legde deze aan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voeren het onderhoud uit.Deel dit bericht met je vrienden!