donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 6 mei is Lennart Lenskens te gast bij Studio de Witt.

5 mei 2017

DORDRECHT - De toerist die de Dordtse VVV bezoekt, treft achter de informatiebalie de vriendelijke en behulpzame Lennart Lenskens. Naast deze dagelijkse rol organiseerde hij samen met anderen drie jaar geleden het in het oog springende gayfestival Dordrecht Pride. Ging bij de bekende Magreet Dolman op TV bezoek. Het festival ontving bekende artiesten en was in het beleven van de Dordtenaren een success.

Maar door het korten op de subsidie was na twee jaar het Dordtse roze feest passé. Dit jaar zal er voor het eerst weer een Dordrecht Pride feest zijn.

Volgens Lenskens zijn de Homo's in Dordrecht  te weinig zichtbaar, Van het feit dat Dordecht een Regenboogstad is, wordt in de praktijk weinig gemerkt. Dit in tegenstelling tot andere steden zoals bijvoorbeeld Rotterdam en natuurlijk  Amsterdam. Wel maakt hij zich zorgen over de toenemende homohaat in het algemeen. Hoe het komt dat de homohaat volgens hem groeit in zijn stad, weet hij moeilijk te duiden. Maar dat het niet los gezien kan worden met de komst van andere culturen. Wel denkt hij dat het te maken heeft met de komst van andere culturen.

Met Lennart gaan we hier met hem over in gesprek maar ook over Lennart zelf en luisteren we naar de door hem uitgekozen muziek. (Foto hieronder: Wim van de Pol)

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in en om de Drechtsteden.

Deze week was er in het Dolhuis de inloop avond over Chemours en het GenX in het drinkwater. Ivan Geense was de initiatiefnemer hiertoe. Representaieve sprekers en gasten bezochten de avond. Een van de sprekers was de bekende Tocicoloog professor Martin van de Berg van de Utrechtse Universiteit. Met hem en de organisatoren praten wij morgen over de avond en GenX.

De bekende journalist Hans Knoop, bekend van de zaak van oorlogsmisdadiger Pieter Menten (1976) sprak deze week in Dordrecht over de zesdaagse oorlog waarin Israel Egypte versloeg. Wij spraken met hem over het Israel van toen en nu in een interview waarin hij zich kritisch uitliet over het huidige politieke klimaat in Israel. Ook kwam zijn gesprek met de oud-premier en oud minister van Agt aan de orde, naar aanleiding van de tv serie over Pieter Menten.

Deze week was het de week van herdenking. TV Dordrecht en Drechtstad FM besteedden er ruim aandacht aan. In deze uitzending blikken wij er op terug.

20 mei start  de 42e editie van Rommeldam. Deze Rommelmarkt is lokaal (Dubbeldam) en regional (Dordrecht) een begrip. Ger van Dongen van de organisatie, komt vertellen wat de bezoekers te wachten staat.

De Dichter van dienst is dit keer Mariette Weemhoff, leerling van het Johan de Witt Gymnasium. Zij draagt een gedicht van Remco Campert voor welk zij voordroeg tijdens de Dodenherdenking op het Sumatraplein. Naast het gedicht vertelde zij wat voor haar de betekenis van van de dodenherdenking heeft gekregen.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

De bovenstaande foto is met toestemming beschikbaar voor publicatie.

Deel dit bericht met je vrienden!