donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Dodenherdenking op de begraafplaats te Dubbeldam

5 mei 2017

DORDRECHT - Tijdens de Dodenherdenking te Dubbeldam op Begraafplaats Zuidendijk heeft Loco-burgemeester Heijkoop namens het gemeentebestuur van Dordrecht een krans geplaatst.

Op het eiland van Dordrecht zijn er vanaf 1946 gemeentelijke herdenkingen. Op het Sumatraplein sprak burgemeester Peter van der Velde een kort woord na de twee minuten stilte. Daarvoor was er vanaf 19 uur een interkerkerkelijke herdenking geweest in de Singelkerk. Na de plechtigheden bij het Sumatraplein was er een concert in de Wilhelminakerk.

Loco-burgemeester Peter Heijkoop was in Dubbeldam, dat tot 1970 als zelfstandige gemeente een herdenking had. Die traditie is nadat de gemeente in Dordrecht werd opgneomen in stand gebleven. Op de begraafplaats aan de Zuidendijk zijn ook eregraven.

Via de Schenkeldijk nabij de begraafplaats rukte een Duitse tankdivisie op ondanks moedig verzet van Nederlandse troepen. Een aantal heeft in Dubbeldam een laatste rustplaats gekregen.

Foto's: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!