maandag 25 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Arpad Weisz lezing in Ontmoetingskerk Dordrecht

3 mei 2017

DORDRECHT - Arpad Weisz, de Joodse succestrainer in Italie en bij DFC, komt steeds meer in het niews. Dat komt in Nederland mede door oud-DFC voorzitter en archivaris Arie Heijstek.

Op de dag dat 77 jaar geleden ook op het eiland van Dordrecht de oorlog begon, is hij te gast in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg in Sterrenburg. Dan is er weer een open huis. Van 09.45  tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom.

De in Italië gevierde voetbaltrainer is een aantal jaren trainer geweest van DFC, nadat hij gevlucht was voor het fascistische bewind onder Mussolini. Op 2 augustus 2017 is het 75 jaar geleden dat hij uit Dordrecht met zijn gezin werd weggevoerd. Bewoners van het Betlemhemplein, waar hij woonde, willen op allerlei manieren aandacht schenken aan Arpad Weisz.

In Italie is Arpad Weisz nog steeds in het nieuws.

Lees meer over:

dfc Arpad Weisz
Deel dit bericht met je vrienden!