donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Tweede nest voor Het Vogelnest opent 28 april

26 april 2017

DORDRECHT - Het Vogelnest bouwt aan haar tweede nest in de Vogelbuurt. Op de Buizerdstraat 64 is vanaf eind april volop ruimte voor ontmoeten, delen en creëren. Vrijdag 28 april van 15:00 tot18:30 uur is de feestelijke opening van de buurtkamer met fruitcocktails, hapjes & lekkernijen door buurtbewoners, een vuurkorfdiverse activiteiten en meer.

Samenwerken
Tot die tijd is alle hulp van bewoners van harte welkom voor het poetsen, schilderen, gordijnen maken, palletbanken in de tuin maken, iemand die kamerplanten verzamelt en verzorgt, het verzorgen van een goede lunch voor de werklui enzomeer.

Buurtkamer voor en door de Vogelbuurt
In de buurtkamer is een breed programma-aanbod voor en door de buurt plaats zoals een naaiatelier, schaken, koffie-inloop, kinderactiviteiten, de moedergroep en samen koken. Er is nog ruimte voor nieuwe activiteiten van bewoners. Gebruik door bewoners voor activiteiten voor de buurt is gratis. Ook is de buurtkamer beschikbaar als vergaderruimte, een plek voor kinderfeestjes of meetings tegen betaling of een tegenprestatie in natura. In de Vogelbuurt is Het Vogelnest verder actief met de moestuinbuurt in meer dan vijftien voortuinen, een weggeefkast en muurschilderingen zoals ‘Het meisje met de vogel’ van Miss Dbalia op de kop van de Buizerdstraat.

Het Vogelnest: ontmoeten, delen, creëren
Broedplaats Het Vogelnest in Dordrecht is een project van Stichting voor de Werkplaats. Het Vogelnest is in 2016 opgericht door kwartiermakers Lotti Hesper, Ifor Schrauwen en Robis Koopmans. Samen met Woonbron, die vijf (sloop)portiekwoningen beschikbaar heeft gesteld en de gemeente Dordrecht, delen de initiatiefnemers de ruimte met de buurt.

De doelen zijn: een positief imago van de Vogelbuurt, versterken van saamhorigheid in de wijk, een permanente buurtkamer voor en door de Vogelbuurt in 2020, mooier en creatiever maken van de buurt door ideeën en talenten van bewoners in te zetten.

Deel dit bericht met je vrienden!