zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Via Cultura zendt voor het eerst vier uur lang uit vanuit de Powerstage in Bibelot

25 april 2017

DORDRECHT - Via Cultura bestaat drie jaar en wil dat vieren met een vier uur durende live uitzending van dit radio-pragramma vanuit de Powerstage van Bibelot. Dit vindt plaats op 29 april  van 20.00 tot 0.00 uur en is door iedereen bij te wonen.

Via Cultura begon het wekelijkse culturele radio-programma van de Drechtsteden in de studio van RTV Dordrecht. Het programma is tegenwoordig 3 keer in de maand live vanuit verschillende bruizende plekken in de binnenstad van Dordrecht en één keer in de maand vanuit de RTV Papendrecht studio te ervaren. Tegenwoordig zenden ze uit vanuit de Merz, de Popcentrale en Brandstof!, maar voorheen ook vanuit Galerie de Compagnie en de DJS.

Het programma brengt de meest actuele onderwerpen boven tafel met betrekking tot kunst, cultuur en muziek, met de nadruk op Dordrecht en omstreken. Het is de eerste keer dat Yvo van der Vat in Bibelot mag programmeren en hij vond het tijd om Via Cultura eens in de spotlights te zetten en het publiek de gelegenheid te geven om dit feestje avondvullend mee te maken. Het programma liegt er niet om. verwacht optredens van: Thomas Florusse, een zwangere Mary Syll, Blunderbuzz, Face in the Crowd, Elite, Romeo Mayor, The Artificial, Silen Roc en het Boerensyndicaat.

Tesamen met de Dordtse dichthero’s Josse Kok en Peter M. van der Linden en gastoptredens van de F*cking Flowers uit Eindhoven en Joe Kisser uit Rotterdam en de presentatie van de nieuwe clip van Rook’s Eden uit Hendrik Ido Ambacht/Zwijndrecht. Het DJ-duo Ben & Berny zal de avond aan elkaar draaien en de radio-presentatie is dit maal in wisselende samenstellling door: Ilse Schrier, Kees Koene, Jasmijn Wapperom, Franka Boudewijn, Ben Korzelius, Berny Manspeaker, LouLou Kuster, Sieto Zeeman en Yvo van der Vat.

De techniek is in handen van Aad en Bas, de eindregie is deze avond door Ilse Schrier en Yvo van der Vat.

Iedereen is welkom en de entrée is gratis!!!!! en bovendien zijn er  verdienacties van Bibelot en Kinepolis, goodies, kaartjes etc.

De uitzending is live te volgen tussen 20.00 en 0.00 op RTV Papendrecht 105.0 en wordt zondag 30 april 2017 herhaald op de ATOS 106.1.

Zie ook:

Lees meer over:

bibelot via cultura
Deel dit bericht met je vrienden!