zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Jong talent gezocht voor beeldende kunstprijs 'De Scheffer'

25 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Voor de tweejaarlijkse competitie voor jonge Nederlandse kunstenaars – 'De Scheffer' - zijn de Vereniging Dordrechts Museum en het Dordrechts Museum op zoek naar jong talent. De prijs bestaat uit een stimuleringsaankoop. Ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum van het Dordrechts Museum is het bedrag voor de stimuleringsaankoop met € 2.500,- verhoogd tot € 7.500,-. Daarnaast krijgt de winnende kunstenaar een expositie in het Dordrechts Museum. Deze expositie staat eind oktober 2017 gepland.

De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het Schefferfonds dat dankzij legaten van romantisch schilder Ary Scheffer (Dordrecht 1795 – Argenteuil 1858) en zijn familie kon worden opgericht. Hiermee wilde Ary Scheffer jonge kunstenaars stimuleren. De Vereniging Dordrechts Museum voert deze wens uit. De prijs werd eerder al  toegekend aan kunstenaars als Albert Zwaan, Elspeth Diederix, Charlotte Dumas, Kim van Norren, Frank Ammerlaan en Joost Krijnen.

Aan de kandidaten worden enkele voorwaarden gesteld waaronder een professionele beroeps uitoefening binnen de teken-, schilder-, grafische kunsten of een mix van disciplines waarbij schilderkunst een belangrijk onderdeel vormt. Ook mag de kunstenaar op het moment van indienen niet ouder zijn dan 35 jaar. 

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit: Maria Schnyder, conservator De Pont museum Tilburg, Gerrit Willems, conservator moderne en hedendaagse kunst Dordrechts Museum, Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar en Ada van de Vijver-Hobijn, beeldend kunstenaar. Kunstenaars kunnen zich tot 15 juni 2017 aanmelden. De precieze voorwaarden en de aanmeldingsprocedure zijn te vinden op de website van de Vereniging Dordrechts Museum: www.verenigingdordrechtsmuseum.nl

Foto van Michel de Groot. Op de foto Joost Krijnen in het Dordrechts Museum.

Zie ook:

Lees meer over:

kunstenaars talent inzendingen
Deel dit bericht met je vrienden!