maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Schaaksocieteit de Willige Dame keert terug in hoogste klasse van de RSB

Schaaksocieteit de Willige Dame keert terug in hoogste klasse van de RSB

24 april 2017

DORDRECHT - Schaaksocieteit de Willige Dame uit de binnenstad van Dordrecht keert na een jaar terug in de hoogste klasse van het district. 

Concurrent Dordrecht 2 zag een overwinning van 5-3 door de competitieleider omgezet in ee gelijk spel (4-4).

In beroep werden de bezwaren van  schaakclub Dordrecht tegen de correctie van de competitieleider en zodoende een gelijk spel ongegrond verklaard. Een speler die won, had niet mogen meedoen en kreeg daarom een nul. Dordrecht 2 dacht dat het een wel speelgerechtigde invaller was, maar die visie wordt door de commissie van beroep niet gedeeld.

De Willige Dame had wel het onderlinge duel met Dordrecht 2 verloren, maar wist daarna voldoende match- en bordpunten te verzamelen om Dordrecht 2 van promotie af te houden. Dordrecht 2 kwam een bordpuntje voor de titel en de promkotie te kort, die nu bij de Willige Dame terecht kwam.

Het team van de Willige Dame was aan het begin van de competitie in de eerste klasse B van de RSB wel de favoriet in de groep gelet op de gemiddelde sterkte van de spelers.

De club heeft een eigen historie en was vooral bekend op de dinsdagavond nabij het Scheffersplein.

De Willige Dame speelde daar tot mei 2016 in poffertjessalon Visser met als bedrijfsleider nog Jaap Mol.  Na de zomer ging de club bij huisbewaarder Jan Lokhorst verder in de Lutherse kerk aan de Vriesestraat 20-22. 

Naomi Snikkers staat als titelhoudster wederom boven aan in het klassement.

Willem Platje is de webmaster van een actuele website, zodat de Willige Dame op de voet kan worden gevolgd.

Lees meer over:

Willige Dame dordrecht 2
Deel dit bericht met je vrienden!