donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Straatreport; informatiebord ingezet in strijd tegen fietsendiefstallen

24 april 2017

DORDRECHT - In deze rubriek plukt de redactie nieuws van de straat. Soms iets gewoons, dan weer iets leuks, bijzonders of gevaarlijks.

De laatste tijd zijn er diverse acties om het toegenomen aantal fietsendiefstallen tegen te gaan. Afgelopen zaterdag tijdens de Actiedag Fietsdiefstal konden mensen hun fiets laten controleren op aanwezigheid van een frame nummer; vrijwilligers van de fietsersbond stonden klaar om de fiets af te stellen; er waren tips om diefstal tegen te gaan en er werden gratis registratiekaarten uitgedeeld waarop alle belangrijke gegevens ingevuld kunnen worden voor eventuele toekomstige aangifte . Momenteel is er ook een digitaal bord van de politie tegenover het station geplaatst met informatie en tips.

“Fietsendiefstal rondom CS toegenomen” en “Gebruik twee sloten”, valt te lezen op het bord. De politie let de komende tijd extra op zowel in burger als in uniform. Verder raadt de politie aan 112 te bellen bij het zien van verdachte handelingen en de kenmerken van de eigen fiets te noteren. Aangifte doen bij diefstal is cruciaal. Alleen met een aangifte kan de politie iets doen om een gestolen fiets terug te bezorgen bij de eigenaar. Het framenummer helpt dit te vergemakkelijken. Fietsendiefstal is met een paar maatregelen goed tegen te gaan, stelt ze.

Deel dit bericht met je vrienden!